The Pretender

Min gode vän Johan Blomborg lärde mig att tycka om Foo Fighters för några år sedan. Idag är det ett av mina favoritband och nu i höst släpper de nytt material. Första singeln är redan ute och självklart blev jag kär direkt. The pretender är enligt min åsikt en av Foo Fighters mer politiska låtar. De har mognat om än mer sen förra skivan In Your Honor. Det är fortfarande avancerade trummor och galna skrik ifrån Dave(det jag värdesätter mest i FF). För engångskull(är det ett ord?) känns det som att texten har fått mer betydelse, mer plats i bandet.
Avgör själva.
Fast vad vet jag? Kanske bara min fantasi som behöver skrivas av lite. Eller mitt vemod inför Norge gör att jag fokusera på allt annat.

Puss

Väder!

Fyllde år för några dagar sen. Mina släktingar kom och hälsade på. Visst trevligt med tårta och födelsedagspengar.
Men sen började de gamla ta upp sitt favorit samtalsämne, nämligen väder. Jag har svårt att se ett nöje i att diskutera väder, visst det funkar som artighetsfraser när man träffar någon som man inte har språkat med på länge. Men att diskutera väder i två timmar känns fel, Seriöst dessa gamlingar har känt varandra sen stenåldern så de borde ha hur mycket gamla minnen som helt att diskutera, men icke! Väder väder väder väder.
"Ja igår var temperaturen 26grader på kvällen, men idag är den bara 19" eller "usch vilken regning sommar vi har haft".

Nää bättre samtalsämne till nästa gång!
 
image12

Dagen Lol!

Denna killen är helt sanslös!

http://www.youtube.com/watch?v=bdWDJCKEh8k

Drick Risifrutti, Drick!

Fördomar! De finns överallt och alla ha dem om något/någon. Jag och min gode Johan Wehre har haft fördommar mot Risifruttis nya Drickyoghurt/Grötdricka?

Risifrutti är ju gröt och sylt som alla känner till. Men att göra det till dricka vore ju helt AnnaBanalt dumt tänkte vi, usch vad äckligt med grötris i drickform. Men så idag när jag vandra bland hyllor och matvaror i lilla Ljungbyholm ser jag en drick risifrutti. Den skriker till mig, "KÖP MIG" "DRICK MIG". Jag fattade en med jordgubbsmak och går mot kassan. Väl ute öppnar jag den med stor fasa över att få en massa grötris i munnen.

Men ack en sån besvikelse. Skiten smakar ju för bövelen som vanligt drickyoghurt, inte alls risifruttismak. Det positiva är ändå att jag slapp grötris i munnen.

Jag har iaf krossat min fördom mot Risifrutti drickan.

Nu vill jag att alla som läser detta ska göra nått liknande. Tex Äta nått ni inte gillar, se en film som alla säger är dålig osv osv


Nää nu blire fika me Wesslan
Tjohopp!

Tandläkaren

Precis som min gode vän Johan, var jag hos tandläkaren idag(fast han var igår). Som vanligt har jag min gamle Boris som jag haft sen barnsben. En ganska trevlig farbror som hör lika bra som Professor Kalkyl i Tintin. Allt gick smärtfritt förutom att jag är 389kr fattigare. Usch tandvården är ena baddare på att ta pengar.

Västersjön

Kom och tänka på en grej alldeles nyss. Vi i Sverige bor ju vid Östersjön. Den heter förmodlingen det eftersom den ligger Öst om sverige. Men Finland, Estland och alla de andra länderna på andra sidan kan väl knappast kalla den det? Där borde den heta Västersjön Eftersom den ligger Väst från deras perspektiv.

Livets små funderingar.

Häftig Ekorre!

Igår när min vän Johan Blomborg och jag var ute och tog en titt på Kalmars relativt tråkiga uteliv hände en rätt skoj och oväntad grej. Vi gick på Stortorget då Johan helt Plötsligt skriker, "Kolla Schäfer, vilken häftig ekorre" och pekar mot domkyrkan. Vart jag tittar med stor förväntning. Ser jag nån ekorre? Nej men däremot är Johan snabbt framme och tar mig på tasken, helt förvånad över vad som hände började jag garva, och Johan började garva. Usch fan vår humor är inte bland den friskaste. Men En dag Johan kommer "hämden"

Gulliga katter

Alla gillar vi söta gulliga ulliga katter, Här kommer dagens favorit sida,

http://www.roflcat.com/
Hur ulliiga gulliga som helst..


Mjau!

Harry Hund, Samhällskritiken

Jag tänkte dra igång en bloggserie, vet inte om det är nytt eller om nån har gjort det förut. Men kändes rätt att göra det här. Serien kommer att handla om Harry Hund, en samhällskritisk satirälskare som påminner rätt mycket om Arne Anka(fast han är en hund). Det serien kommer att handla om är aktuella händelse i vardagen, och problem i samhället. Allt jag skriver om har en källa och jag utgår ifrån den. De åsikter Harry Hund har delar han inte med mig. Jag är inte ute efter att trampa på folk, men det vore intressant att få in åsikter å kanske skapa en debatt om det jag skriver om.

Hoppas ni kommer tycka om Harry Hund

image10

Bratty Potter

När Blomborg la upp en bild på bratten skrattade jag lite, kul kille det där tänkte jag. Gjorde annat under dagen och framåt kvällen började jag fundera, Hmmm Var inte Bratten lite lik..

image8 image9

Nya dansen!

Okay alla mina dansglada vänner! Jag visar er Den nya dansen!

http://www.youtube.com/watch?v=_wOQ9KqVYcE

Nu får det vara nog!

Gick förbi kakhyllan idag i affären, och vad ser jag? FULLKORNSPEPPARKAKOR! Seriöst, varför har alla fått pippi på fullkorn?

image7

Big Brother Jessika

I torsdags skulle jag, Wehre och Leion bege oss uppåt landet för att hälsa på Leions flickvän med vänner. Resan dit utgjordes av tåg. När vi väl bänkat ner oss och satt oss tillrätta. Infinner sig Big Brother Jessika och hennes dude i säterna bredvid. Efter att tåget börjat rulla börjar de grovhångla med varandra. Visst det ska vara tillåtet att visa sin kärlek till varandra öppet, men INTE grovhångla när det sitter små barn precis snett bakom. Helt plötsligt välter en av barnfamiljens väskor precis vid BB Jessikas dudes stol. Och vad gör han? Ingenting, inte ens en uppoffring att resa upp väskan igen. Sen började de grovhångla igen. NÄ fy säger jag. Face it Jessika dina 15minuter är snart slut.

Erkännade

Nu idag ska jag erkänna nåt, det har gått ca en vecka sen jag hörde första låten med detta band. Ett band som jag förmodligen skulle dissa om jag såg nån poster eller visste vad det var för musik. Men nu blev jag kär i en låt. Och idag har jag kommit på mig själv att gå igenom fler av deras låtar. De är inga musikaliska genier och de lever rätt mycket på sitt utseende. Jag talar förstås om Tokio Hotel. Ett tyskt EMO band som har en sångare som använder mer mascara och smink än Paris Hilton och Tilde de Paul tillsammans. Visst jag är inte den som har fördommar. Men fan, som min gode vän Blomborg sa att han hade en sk Crush(alltså för er som har dålig engelska betyder det att han var lite småkär) i sångaren. "Det är inte okej" som min vän Erik Lindebratt hade sagt. hur eller hur så erkänner jag att jag tycker detta bandet är bra. Så nu är det sagt.image5

Simpsons The Movie

Måste säga att jag var lite skeptisk till att de gjorde en Simpsons film. Risken för att tröttna efter 45minuter var stor Men ack så bra. Den var underhållande rakt igenom. De fick in alla de saker jag anser är roligt utan att dra ut på det för mycket.  Kan helt enkelt säga att jag gick ut med ett leende på läpparna. Dock måste jag tillägga att jag å Leion tog en diskution och förde South Park filmen in i samanhanget.(stavas det så)? Och i south Park fick de kanske in mer av det som serien leverara fast i 1½timme  medans Simpsons mer riktade sig till den stora massan(som om ingen missat serien). Iaf Schysst rulle
SE DEN!

Pöss

Våran färd på en gummiflotte

Idag stog solen som högst. Då begav de tre vapenbröderna Wehre, Leion och Schäfer sig ner till Vita Sand för att bada. Och inte nog med det så hade Leion med sig en jättestor luftmadrass. Wehre fick ideen att vi skulle åka från Hagbyhamn till Vita sand med madrassen. Efter en 10min promenad entrade vi vattnet vid sunkstranden och padlade för kung och fosterland. Plask stänk och fula tacklingar var vi äntligen ute på öppet vatten. Och då helt plötsligt begav sig ett lugn över alla och solen stekte på. Efter 20min ute på hav flöt vi in vid stranden i närheten av en barnfamilj.

Nästa resa ska bli dubbelt så lång..

Det tog tid!

Idag fick min gode vän Johan Blomborg att starta en blogg. Vet inte varför jag väntat så länge, kan vara rätt skönt att bara skriva av sig. Då ska vi också gå igenom vad som kommer skrivas i denna blogg. Och det jag helst av allt vill skriva om är Porr. Fast jag tror det kan bli lite känsligt för endel så jag håller mig till allt annat(så gott det går).

Nä nu ska jag bege mig bort till replokalen och spela drums!

/Pöss
image2

RSS 2.0